El passat divendres va finalitzar la primera edició del projecte EnHotels, la iniciativa que ha consistit en tastos de vins de la DO Alella maridats amb productes de proximitat a sis hotels del Vallès Oriental. El seu objectiu era promocionar els hotels i els seus restaurants, alhora que també es promocionen els productes de la terra i tot a través de la cultura vitivinícola del territori de la DO Alella.

D’altra banda, aquesta iniciativa també ha recaptat diners amb una finalitat solidària: la totalitat dels tiquets comprats a tots els actes  (948,63€) s’ha destinat a l’escola Montserrat Montero, un centre d’educació especial de Granollers que atén alumnes d’entre 3 i 20 anys amb discapacitat intel·lectual mitjançant el suport per a la seva inclusió en l’escola ordinària i oferint acompanyament, assessorament i formació als professionals que atenen aquests infants.

Durant els mesos de novembre i desembre es van celebrar 6 tastos diferents als hotels: Balneari Termes Victòria, Hotel Augusta Vallès, Hotel Edelweiss, Hotels Granollers, Hotels Ibis Montmeló Granollers i Hotel Molí de la Torre. Les 124 persones que van participar als actes van poder gaudir de cinc vins de la DO Alella maridats amb productes de proximitat, en sessions conduïdes per un professional que va donar a conèixer el producte i el lligam amb el territori. Els establiments participants van sortejar entre els assistents diferents experiències el passat 13 de desembre.

La cloenda es va celebrar divendres al migdia amb una festa al Celler de Can Roda de Santa Maria de Martorelles, amb l’assistència de representants del sector turístic i productors/es de la comarca, així com també representants de les entitats organitzadores i del CEE Montserrat Montero.

El projecte EnHotels està impulsat per l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental i compta amb el suport del Consell Comarcal, el Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella i el Consell Regulador de la DO Alella. El balanç de la primera edició d’EnHotels és molt positiu i ja es preveu la seva continuïtat.